Lisäopintoja hyvinvoinnista ja muista aiheista kiinnostuneille

(Toivekirjoitus)

Sain viestin toivekirjoituksesta; olisi kiva tietää lisää opinnoista joita voisi suorittaa kun on kiinnostunut hyvinvoinnista osana omaa arkielämää tai kun haluaisi täydentää omaa osaamistaan suunhoidon tai muun terveydenhoidon ammattilaisena.

Tässä on koottuna erilaisia opintoja tarjoavia koulutustahoja, etsi sinua kiinnostavin vaihtoehto ja ota yhteyttä koulutustahoon tai oppilaitokseen. Voit löytää myös itse lisää sellaisia koulutuksia jotka sopivat juuri sinun elämäntilanteeseesi.

Mitä haluaisit oppia

Haluatko ehkä tietää lisää siitä, miten yritykset toimivat, mitkä ovat tavoitteet joihin pyritään ja miten itse kehittäisit omaa sekä työkavereiden työhyvinvointia tavoitteiden saavuttamiseksi.

Haluatko ehkä kokonaan uuden ammatin johon siirtyä luontevasti nykyisestä työstäsi. Esimerkiksi Yliopistossa ja Avoimessa yliopistossa voi suorittaa opintoja ja niiden kautta kehittyä ja vaihtaa uudenlaiseen ammattitehtävään hylkäämättä entistä ammattia ja siitä saatua ammattitaitoa ja osaamista.

Jokaisen tulisi päivittää omaa osaamistaan, se luo työtyytyväisyyttä ja opintojen kautta saa uusimmat tiedot ja käytännön vinkit. Laki velvoittaa mm. terveydenhuollossa toimivilta tiettyä tuntimäärää osaamisen päivittämistä erilaisin kurssein ja opinnoin.

Erilaiset opistot järjestävät laadukasta ja osin edullistakin opetusta monelta alalta. Löydät varmasti sopivan ja ajankohtaisen kurssin, tutki ja etsi niin saat arkeesi ja työhösi taas uutta näkökulmaa ja vaikkapa uusia ystäviäkin. Opiskelet sitten taidetta tai tietotekniikkaa, kieliä tai käsitöitä, se on hyvä vastapaino usein hektisellekin työlle ja arjelle. Ole rohkea!

Kansalaisopisto

Kansalaisopistot.fi. Kansalaisopistossa voi opiskella esim. kieliä, tieto- ja viestintätekniikkaa. Ja tietenkin liikuntaa ja hyvinvointia itsensä ja työnsä hyväksi. Kun itse jaksaa hyvin, jaksaa työssä hyvin ja arki luistaa paremmin ja jaksaa taas pitää itsestään ja toisista hyvää huolta.

Aikuisopisto

Aikuisopistoilla on kunnittain omat nettisivut. Käy katsomassa mikä olisi sinua lähinnä oleva aikuisopisto. Aikuisopistossa voi opiskella esim. kieliä, työelämää ja yrittäjyyttä, liikuntaa, kauneutta ja hyvinvointia.

Työväenopisto

Työväenopistoilla on kunnittain omat nettisivut. Itse olen opiskellut todella paljon erilaisia kursseja, tällä hetkellä joogaa ja akvarellimaalausta. Arkeen saa tätä kautta jaksamista ja voi kokeilla jotain ihan uutta. Ilmoittaudu rohkeasti erilaisille kursseille, jokaiselle löytyy omansa erilaisten osaamistasojen kautta.

Ammattikorkeakoulu ja Avoin ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakouluilla on omat nettisivut joilta löytyy kattavasti opintoja niin ihan uuteen ammattiin kuin avoimen ammattikorkeakoulun kurssejakin. Itse olen suorittanut noin 30 opintopistettä avoimessa ammattikorkeakoulussa. Haluan tietää lisää ja kurssitarjonta on laajaa. Kursseja on myös nettikursseina joten voit valita kurssin mistä tahansa Avoimesta ammattikorkeakoulusta.

Yliopisto ja Avoin yliopisto

Yliopistoon voi pyrkiä suoraan lukiosta tai sen jälkeen ylioppilastodistuksella. Yliopistoon voi päästä myös siten, että suorittaa tietyn määrän kursseja avoimen yliopiston kautta ja sen jälkeen pyrkii yliopiston koulutusohjelmaan. Täältä voit etsiä sinua kiinnostavan yliopiston ja opintotarjonnan minedu.fi/yliopistot. Itse olen suorittanut kasvatustieteen perusopinnot enkä vielä tiedä haluanko jatkaa siitä eteenpäin.

Netistä lisäkoulutuksia

Netissä on paljon laadukkaita lisäkoulutuksia joita voi suorittaa omaan tahtiin. Joistakin saa todistuksenkin mutta useinhan sitä haluaa suorittaa kurssin omaksi iloksi ja tiedoksi ilman tulostettavaa todistusta. Esim. arjentietosuoja.fi sivustolla voit päivittää omat tietosi arjen tietosuojasta, suosittelen.

Erilaiset järjestöt

Erilaisilla järjestöillä on paljon koulutuksia ja ne voivat olla jopa ilmaisia tai erittäin edullisia. Esim. Suomen Punainen Risti järjestää erilaisia koulutuksia ja kannattaakin käydä selaamassa järjestön nettisivuja. Ammattijärjestöillä ja erilaisilla yhdistyksillä on myös paljon koulutuksia, kurkkaa oman järjestösi tai yhdistyksesi koulutustarjontaa. Jos et ole jäsen, mieti olisiko edullista liittyä ja sitä kautta päästä koulutuksiin.

Työpaikkakoulutukset

Kysy ja ehdota työpaikkakoulutuksia, tämä voi hyvinkin onnistua ja siihen voi osallistua moni samaan aikaan. Kielikurssit ja tietotekniikkakurssit on helppoja toteuttaa työpaikalla. Myös erilaiset luennoitsijat tavoittavat samaan aikaan monta työntekijää ja uusi tieto tulee nopeasti ja joustavasti kaikkien tietoon.