Tukihenkilöpalvelu ja tutorointi

Toimin tukihenkilönä kaikille jotka tarvitsevat tukea ja apua hammashoitokäynnille.

Hammashoitoalan opiskelijoille ja työntekijöille toimin tutorina, ota rohkeasti yhteyttä niin saadaan opiskeluihisi tai työelämääsi uutta näkökulmaa ja varmuutta työharjoitteluihin ja työhön.

Ota yhteyttä puh. 046 632 9612 tai laita viestiä info@suunhyvinvointi.fi.

Hinta tukihenkilöpalvelulle on 30 euroa / tunti ja lisätunnit 20 euroa / tunti.

Hinta tutoroinnille on 25 euroa / tunti ja lisätunnit 15 euroa / tunti

Tukihenkilöpalvelu

Tukihenkilöä voi käyttää kuka tahansa, kuten rohkaisua tarvitsevat, perheet, erityisentuen tarpeessa olevat ja kaikki jotka haluavat selvyyttä siihen, mitä tehdään, miksi tehdään, miten tehdään, milloin tehdään ja itsevarmuutta siihen, että kaikki menee hyvin ja hoidossa on turvallista olla.

Lähden mukaan hammashoitokäynnille ja olen tukena toimenpiteissä. Osaan kertoa mitä tapahtuu ja näin hammashoitohenkilökunta voi keskittyä itse toimenpiteeseen jolloin se on nopeammin ohi. Kerron myös hoitohenkilökunnalle mitä sinä tunnet ja miten toivot että sinua kohdellaan. Tiedän mitä hammashoitokäynnillä tehdään ja osaan neuvoa miten valmistautua ja mitä pitäisi tehdä hammashoitokäynnin jälkeen. Tiedän mitä toimenpiteessä tehdään ja olen mukanasi jolloin sinulla on hoidon aikana hyvä ja turvallinen olo.

Luottamus on ensiarvoisen tärkeää. Sitä tarvitaan sekä potilaalta että tukihenkilöltä ja se on ehdoton. Vain luottamuksen avulla pystytään kohentamaan suun hyvinvointia ja kokonaisvaltaista terveyttä. Kun suu voi hyvin on muutenkin hyvä olla. Ennen hammashoitokäyntiä tapaamme ainakin kerran ja keskustellaan siitä, miksi ja mitä tukea ja apua haluat. Lähden avuksi myös esim. vanhuksille joiden on hankala käydä hammashoidossa eikä omainen halua lähteä hammashoitolaan mukaan. Jos haluat jonkin toisen tueksesi hoitotilanteeseen, voimme yhdessä jutella mitä hammashoitolassa tapahtuu ja mitä siellä mahdollisesti tehdään.

Opiskelijan ja kollegan tutorointi

Hammashoitoalan opiskelijan tutoroinnissa, eli ohjaamisessa ja kannustamisessa,  luottamus on tärkeää. Olen toiminut arjessa opiskelijan ohjaajana ja tiedän että kompastuskivet kuuluvat opiskeluun ja työharjoitteluun. Tämän päivän opiskelu on hektistä ja omatoimista, ja onkin hyvä, että olisi jokin taho, jolta saada neuvoja ja apuja myös koulutyöajan ulkopuolella. En toimi opettajana enkä vie opettajan tärkeää paikkaa, mutta voin olla suuhygienisti jolta saat neuvoja ja apuja koulutyöhön.

Kollegan kanssa voidaan myös istua kahvikupin äärelle virtuaalisesti tai kasvokkain ja miettiä työelämän kompastuskiviä ja niitä aiheita, joista itse olet kiinnostunut tai joihin haet uutta näkökulmaa, olenhan kollegasi!

Tukihenkilöpalvelun tavoitteet ja idea

Tavoitteena on kohentaa suun ja sitä kautta koko kehon hyvinvointia käymällä yhdessä hammashoidossa. Kun suu on hoidettu kuntoon, on helppo syödä, juoda, puhua, nukkua, elää tavallista elämää ja arkea iloiten ja nauraen.

suunhyvinvointi.fi
suunhyvinvointi.fi

Ota yhteyttä sähköpostitse

info@suunhyvinvointi.fi

ja kerro miten voisin auttaa. Tällä hetkellä voin toimia tukihenkilönä pääkaupunkiseudulla iltaisin sekä viikonloppuisin. Lähden mahdollisuuksen mukaan tueksi myös päivystystilanteisiin.

Ensimmäinen askel suun ja koko kehon hyvinvointiin on puhdas suu, ehjät ja paikatut hampaat sekä terveet ikenet.

Pelko voi estää hammashoitoon hakeutumisen

Tutkimusten mukaan monet kärsivät rikkinäisistä hampaista ja verta vuotavista ikenistä juuri sen vuoksi, että he eivät uskalla mennä hammashoitoon. Jokaisella on omat pelkonsa ja syynsä, mutta yksikään pelko tai syy ei ole toista pienempi tai mitättömämpi. Moni kokee häpeää huonoista hampaista eikä uskalla mennä hammashoitoon. Häpeä on turha tunne ja aina kannattaa lähteä hakemaan apua. Voin tulla siihen avuksi.

Käymme yhdessä asioita läpi ennen hammashoitoaikaa, tulen mukaan vastaanotolle ja olen läsnä toimenpiteissä. Jokainen hammashoitoon menevä saa ottaa tukihenkilön mukaan. Osaan olla pois hoitohenkilökunnan tieltä enkä häiritse toimenpiteitä. Voimme myös keskustella sähköpostin välityksellä tai puhelimitse. Kysy lisää info@suunhyvinvointi.fi

Sinua varten ja omaisen tueksi

Olipa hammashoitoon lähtevä minkä ikäinen tahansa, voin auttaa lähtemällä mukaan.

En kuitenkaan pysty varmistamaan, että hammashoitotilanne menee niin, että toimenpiteet saadaan tehtyä, koska hoitotilanteessa pärjääminen lähtee hoidettavasta itsestään. Ketään ei saa pakolla hoitaa ja usein löydetään ne keinot joilla välttämätön toimenpide saadaan tehtyä.

Voin kuitenkin olla se ihminen kehen tukeutua ja johon luottaa ja voimme lähteä hammashoitoon aina uudestaan ja uusin keinoin. Minulle voi aina lähettää viestiä ja soittaa kun tulee mieleen asioita mitä pitäisi hammashoitohenkilökunnalta kysyä. Kannan vastuuta hoitokäynnin jälkeen antamalla neuvoja ja vinkkejä suun hyvinvoinnin tueksi sekä kertaamalla hammashoidossa annettuja ohjeita ja neuvoja.

Opiskelijan tukena ja kollegan avuksi

Vaikka en ole opettaja, olen suorittanut myös kasvatustieteen perusopinnot ja tiedän 25 työvuoden kokemuksella opiskelusta, ohjaamisesta ja työharjoitteluista paljon. En vie opettajan paikkaa opiskelijan arjesta, vaan tarjoan ammattilaisen näkökulmaa ja tietoa jonka kautta voi saada uutta näkökulmaa ja ajatusta opiskelemiseen ja työharjoitteluihin. Voin toimia myös "olkapäänä" kun tuntuu että oppiaineet ja aiheet menevät ihan ohi korvien eikä mistään tule mitään. Tiedän sen tunteen ja tiedän, että on aikoja jolloin tarvitsee tukea saman alan ihmiseltä.

Olen toiminut vuosia työpaikan kehittämisvastaavana ja tiedän mitä kiviä työrintamalla tulee. Olen työskennellyt yksityisellä ja julkisella sektorilla, molemmissa on haasteita ja joskus on hyvä tuulettaa omia näkökulmia ja ajatuksia ja jutella niistä lisää.

Ota yhteyttä niin jutellaan ja tavataan!