Arvonnat

Suunhyvinvointi.fi sivusto järjestää arvontoja, tule mukaan! Tällä sivulla ilmoitetaan aina uusista arvonnoista ja kerrotaan menneistä ja niiden voittajista. Tule tekemään aina vähän parempaa hammashoidon arkea! Nämä sivut ovat tehty potilaslähtöisesti kaikkia teitä varten!

Jokaiseen arvontaan osallistut lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info(at)suunhyvinvointi.fi. Ja aina voit antaa palautetta, vinkkejä ja linkkejä!

Tule mukaan tekemään arjesta helpompi ja kerro tapasi meille kaikille yhteiseksi iloksi ja hyödyksi!

Kevään arvonta

Aurinko paistaa pikkuhiljaa aina vaan pidemmän aikaa. Moni haluaa tehdä elämänmuutoksen hoitaakseen kehoaan paremmin. Monet ammattilaiset ovat apuna ja minä suuhygienistinä tsemppaan kaikkia lopettamaan nuuskan käytön, tupakan polttamisen sekä nikotiinikorvaustuotteiden käytön. Ja tietenkin piipun polttamisen! Tee itsellesi lupaus ja rakasta kehoasi. Tutkimusten mukaan elämänmuutoksen tekeminen pysyväksi kestää 3 kuukautta. Sen ajan jaksaa esim. käyttää hammaslankaa ja sitten se helposti unohtuu. Mutta kun tietää ettei pelkkä hammasharjan käyttö puhdista hampaiden välipintoja vaan hampaasta jää tällöin puolet puhdistamatta, on hyvä motivoida itseään välipintojen puhdistamiseen.

> Kerro miten sinä saat motivoitua itsesi hoitamaan kehoasi paremmin. Jaa vinkkisi ja osallistu arvontaan. Kerro mitä kuuluu ja miten hoidat itseäsi. Aina ei jaksa tehdä parhaintaan ja on ihan okei välillä tehdä helpoimman kautta. Tsemppiä!


Syksyn arvonta

Ollaan siirrytty taas talviaikaan. Miten vietät pimenevät illat, käytkö koiralenkeillä, minkälaisia harrastuksia sinulla on. Onko suunnitelmia syksyksi ja tulevaksi talveksi, mitä tekisit mieluiten.

> Kerro toiveesi syksylle ja tulevalle talvelle. Mikä on parasta ja mitä odotat. Mistä nautit, haluatko jakaa vinkkejä muille jotka miettivät miten viettäisivät pimenevän ajan. Meillä jokaisella on toiveita ja haaveita ja me jokainen nautimme vuodenajoista omalla tavallamme. Miten sinä nautit?

Arvonnan voitti Aatu Jyväskylästä. Aatun syksyyn kuuluu marjastus ja talvella murtomaahiihto. Aatu toivottaa kaikille ihanaa syksyn ja talven aikaa ja kehottaa nauttimaan lumisesta Suomesta.

Kesäkuun - elokuun arvonta

Toivottavasti aurinko lämmittää ja sateet puhdistavat ilmaa ja kastelevat kukat, puut, marjat ja vihannekset.

> Kerro miten ajattelit viettää kesää. Kuuluuko siihen pitkään nukkumista, valvomista kauniina kesäyönä, töitä, opiskeluja, matkoja, reissuja, festareita, uimista, grillaamista, ystävien näkemistä, herkuttelua, liikuntaa, lempisarjojen katselua, lukemista tai äänikirjojen kuuntelua, saunomista tai pitkiä kesälenkkejä. Voimia voi kerätä ihan pienistäkin asioista, Suomen kesä on lyhyt ja sitä toivoisi että jokainen saisi nauttia siitä edes hetkenverran. Mikä tekee kesästä kesän?

Kesän arvonnan voitti Juha Oulusta. Juhan kesään kuuluu uimista ja grillaamista ystävien kanssa. Ja tietenkin saunomista. Suun puhtauden ylläpitoon Juha saa hammasharjan, tahnoja sekä lankaimia.

Syksyn - talven arvonta

Kerro mikä on parasta talvessa ja mitä talviharrastuksia sinulla on. Suomessa on kolme vuodenaikaa ja jokainen on vähän erilainen. Jokaisessa on jotain hyvää ja niistä kannattaa nauttia. Itse harrastan näin talvella joogaa ja hiihtoa. Usein on hiihtoladuilla ruuhkaa mutta sopu sijaa antaa.

> Mistä sinä nautit talvella?

Vaaleanpunaiset hammaslankaimet lähtivät Leenalle Vantaalle.

Maalis-huhtikuun arvonta

Keväällä suuntaudutaan jo kesää kohti nauttien valoisuudesta ja lumien sulamisesta. Monet jo miettivät kesälomia ja puutarhan hoitoa. Nyt on hyvä hetki päivittää myös suunhoidossa tarvittavat välineet ja katsoa että ne ovat kunnossa. Onhan harja siisti ja sillä on vielä hyvä harjata. Onhan hammastahnassa fluoria. Tärkeitä ovat myös hammaslankaimet ja hammastikut.

> Kerro miten sinä aiot päivittää suunhoitotuotteesi ja mitä tuotteita käytät suunhoidossa. Mitkä ovat luottotuotteesi ja luottovälineesi. Arvonnan palkintona on hammastikkuja sekä hammaslankaimia. Onnea arvontaan!

Maalis-huhtikuun arvonnan hammastikut ja hammaslankaimet lähtivät Turkuun Heikille. Onnea voittajalle! Heikin mielestä paras hammasharja on OralB:n sähköhammasharja joka on tehokas ja huolellinen. Hammastahnana hän käyttää OralB:n hammastahnaa koska kokee että se puhdistaa hyvin hampaat.

Osallistu helmikuun arvontaan

Helmikuun arvonnan palkintona on hammasharjoja. Tule mukaan!

> Kerro kuinka usein vaihdat hammasharjan ja käytätkö käsihammasharjaa vai sähköhammasharjaa ja kerro hiukan minkä vuoksi olet tuon harjan valinnut. Onnea matkaan!

Helmikuun paketti lähti Tohmajärvelle Siirille! Siiri käyttää sähköhammasharjaa ja saikin niitä harjaspäitä palkinnoksi. Siirin mielestä sähköhammasharjalla saa hampaat paremmin puhtaiksi ja onkin käyttänyt sitä jo useamman vuoden. Onnea Siiri!

Uudenvuoden arvonta 2021 - 2022

Uudenvuoden kunniaksi tammikuun 2022 loppuun asti laitetaan taas arvonta käyntiin. Tule mukaan!

> Minkälainen oli vuotesi 2021. Mitä ehkä teit ensimmäisen kerran, alkoiko ehkä jokin uusi harrastus, miten olet pärjännyt koronavuonna. Paljon on varmastikin tapahtunut, uusia asioita ja tavallista arkea. Minkälaisen asian äärellä olet viettänyt aikaa ja mistä olet saanut virtaa arkeen. Sana on vapaa, kerro mitä kuuluu!

Arvotaan tutuksi tulleita ksylitolituotteita ja ehkä jokin pieni kiva yllärikin näin uudenvuoden kunniaksi. Tule mukaan!

Uuden vuoden ensimmäinen arvontapaketti lähti Rovaniemelle Adalmiinalle. Korona-aika on ollut opiskelijalle raskasta kun pitää itse ottaa selvää monesta uudesta asiasta. Kaikkea hyvää ja onnea alkaneeseen vuoteen!

Loppuvuoden arvonta 2021

Niin se hurahtaa tämäkin vuosi Uutta Vuotta kohti. Talvi tulossa ja saadaan nauttia hiihtämisestä, luistelusta ja avannosta. Kuinka moni tykkää avannosta ja millainen olo siitä tuleekaan. Itse kävin avantouimassa mutta sitten omat aikataulut tekivät sen etten enää ehtinytkään. Ihan pelkästään avannossa en tohdi käydä, haluan aina mennä samalla saunaan.

Arvotaan tässä Jouluun asti siitä, mikä talvessa on parasta. 

> Mikä saa liikkumaan tai käpertymään sohvan nurkkaan. Onko jotain traditioita talveksi, esim. lomareissu laskettelemaan tai osallistua johonkin hiihtotapahtumaan tai mikä tuottaa iloa joka talvi. 

> Minkälaisesta Joulusta pidät ja mikä on tärkeintä.

Arvotaan pieni joulupaketti arvontaan osallistujien kesken. Nauttikaa talvesta, se on yhtä mukava vuodenaika kuin kaikki muutkin, otetaan vaan pimeys ja kylmä huomioon ja laitetaan tarpeeksi lämmintä ulkoiluun. 

Joulupaketti lähetetään Seinäjoelle Hannalle. Hänelle tärkeintä on takkatuli, piparit ja kuuma glögi. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille. Hyvää loppuvuotta 2021!

Syksyn arvonta 2021

Syksyn sato taitaa olla nyt parhaillaan. Kaupasta löytyy tuoreita juureksia ja kasviksia joko kotimaasta tai ulkomailta. Kannattaa rohkeasti kokeilla uusia kasvisruokareseptejä joita netti tarjoaa moneen kokkaukseen. Muista kuitenkin että kun maistelet ruokaa sen tekemisen aikana, syntyy näistä maisteluista se kuuluisa happohyökkäys. Nauti kuitenkin ruoasta ja sen tekemisestä, pitäähän elämän sentään maistua elämältä!

Ja sitten arvontaan joka kestää syys- ja lokakuun:

> kerro mitkä vihannekset ja juurekset ovat lempivihanneksiasi ja marjojasi.

Palkintona on xylitol-purkkaa.

Itse käytän kaikkia vihanneksia ja kasviksia laatikoiden ja kastikkeiden tekemiseen. Parasta syksyssä voi olla se tuoreuden tuntu mikä uusista ja tuoreista vihanneksista ja kasviksista tulee.

Xylitol-purkkapussit voitti Eveliina Lahdesta. Moni kertoi omista ideoistaan kasvis- ja vihannesruokiin. Kiitos kaikille arvontaa osallistuneille!

Kesän arvonta 2021

Niin nopeasti meni talvi ja kevät ja ollaan jo kesässä. Nyt vielä kesään arvonta joka kestää kesäkuusta elokuulle. Terassikelit ja lämmin ilma saavat ihmiset juomaan makuvesiä ja istumaan ravintoloiden terasseilla. Muistathan, että juomat voivat olla hyvinkin happamia ja useasti käytettyinä ne voivat vaurioittaa hampaita ja varsinkin hampaan kiillettä joka alkaa liukenemaan happojen vaikutuksesta. Jos hampaita alkaa vihlomaan ja syynä on happamien juomien juominen, siirry raikkaaseen veteen ja käytä ahkerasti hammastahnaa. Harjaa hampaita fluoripitoisella hammastahnalla ja jätä tahnaa yöksi hampaiden pinnoille. Tämä voi tepsiä hampaiden vihlontaan. 

Ja sitten siihen arvontaan joka kestää kesäkuusta elokuun loppuun:

> kerro mikä on parasta kesässä ja mitä toivot tulevalle kesälle.

Kerro mikä on kesässä parasta ja mikä on se kesän paras juttu. Onko se auringon lämpö tai rannalla lepäily. Onko se ehkä keskittyminen lempikirjaan tai televisiosarjojen katseluun. Tapaatko ystäviä tai nautit yksinolosta. Laita viestiä info@suunhyvinvointi.fi ja kerro mitä kuuluu kesään ja mitä ajattelit kesällä tehdä. Palkintona on erimakuisia purkkapusseja jotka katkaisevat hampaisiin kohdistuvan happohyökkäyksen. Tule mukaan kertomaan kesästä ja omista mietteistä.

Pitkän lämpimän kesän arvonnan voitti Anu! Iloista syksyn alkua sinullekin purkkapussien myötä! Monen mielestä ihan parasta oli valoisuus, aurinko ja lämpö. Lomaa moni odotti innolla ja teki ihania suunnitelmia arjen vastapainoksi.

Vuodenvaihteen arvonta 2020 - 2021

Niin se vaan on että kohta tämäkin vuosi on jokaisella ollut omanlaisensa. Korona sekoitti koko maailman jo maaliskuussa joten kohta tässä ollaan tämän asian kanssa opeteltu elämään jo vuoden verran. Itselläni on vielä vähän epäselvää mitä oikein on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan. Olen erittäin stressiherkkä ja harmittelen pitkään asioita joita en saa mielestä pois vaikka se olisikin osana arkipäivää. Olen edelleen vähän hämilläni tästä kaikesta maailmalla tapahtuvasta asiasta ja siitä kuinka se vaikuttaa joka ikisen maailman ihmisen elämään.

No mutta se arvonta, laitetaan vaikka pieni jouluyllätys eikä kerrota sitä vielä täällä:

> kerro mikä sinusta on parasta joulussa.

Kerro mikä on parasta joulussa, sen odottelussa, jouluaatossa, joulupäivinä. Mikä saa mielen hyväksi vai onko niin, että et haluaisi koko joulua ja toivot että se on pian ohi. Jokaisella on omanlaisensa tavat eikä kenenkään tarvitse viettää itselleen epämieluisia joulupyhiä. Laita viestiä info(at)suunhyvinvointi.fi niin osallistut pienen joulupaketin arvontaan.

Jouluarvonnan voitti Jonathan Kouvolasta.

Syksyn arvonta 2020

Koska syksy on jo kääntymässä talveksi, päätin toteuttaa tuon arvonnan. Sain monenlaisia vastauksia joissa kirjoitetaan juuri siitä omasta jaksamisesta ja miten sen aina muistaisi. Monet saavat voimaa lemmikeiltä ja muilta perheenjäseniltä. Muutama oli päätynyt ostamaan sähköhammasharjan ja moni oli ottanut fluorisuuveden käyttöön. On niin helppoa kotioloissa napostella ja herkutella jolloin hampaat altistuvat useinkin happohyökkäyksille. Muistetaan, että hampaat kestävät vain 5 - 6 ruokailu- /napostelukertaa päivässä, sen verran sylki pystyy korjaamaan hampaan pintaa. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala, tuossapa ne suositellut happohyökkäyskerrat.

Kun elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista epämieluisaa ja vaikeaa, on helppo lähteä syömään mitä ja miten vain. Itse käytän paljon ksylitolipurkkaa, varmaankin pussin päivässä. Ksylitolituotteet karkkeina, pastilleina ja purukumeina ovat hyviä vaihtoehtoja. Joskus mieliteko lähtee helposti pois kun juo vettä. Hanavesi, lähdevesi ja hiilihapotettu vesi ovat oikeita juomia napostelun korvaamiseen.

Arvonnan voitti tällä kertaa Lasse Lahdesta. Purkkapaketti lähtee tulemaan pikimiten.

Vielä ehtii osallistumaan, syksyä on hyvästi vielä jäljellä!

Syksyn kunniaksi laitetaan arvonta jälleen pystyyn. Arvotaan purkkapussipaketti joka sisältää kolmea erimakuista purkkaa. Arvonnan aiheena on tällä kertaa

> miten voisin tehdä arjestani sujuvamman.

Kerro muutamalla lauseella miten itse saisit tehtyä arjestasi sujuvamman niin, että myös suunhoidolle jäisi aikaa ja sille löytyisi arvoisensa paikka arjen touhuissa. Onko se ehkä käsihammasharjan vaihtaminen sähköhammasharjaan tai vaikka helpon välienpuhdistusvälineen löytyminen ja sen päivittäinen käyttäminen. Mikä muu omaa arkea helpottava tapa on juuri se oma uusi tapa. Laita viestiä info@suunhyvinvointi.fi ja osallistu herkkupussin arvontaan.

Kevään arvonta 2020

Nyt laitetaan hiukan pitempiaikainen arvonta pystyyn, hyppää mukaan sillä aikaa on reilummin! Eli kevään arvonta on helmikuusta toukokuuhun ja aiheena on

> miten palkitsen itseni kun puhdistan päivittäin hampaat hampaiden välipinnoiltakin!

Ja koska kevät on jo vähän jo pitemmällä, niin laitetaan tämä nyt niin että tähän arvontaan ehtii osallistumaan koska palkinto on hieno; 60 minuutin purentalihashiertonta johon kuuluu alkututkimus, hierontahoito sekä omahoidon ohjaus jumppa- ja venytysliikkeiden avulla. Ja jos voittaja ei löydy tästä pääkaupunkiseutualueelta, sovitaan tämä hoito sellaiseen ajankohtaan että se saadaan toteutettua. Osallistu arvontaan, voitto on huikea!

Kiitos mukavalle porukalle joka osallistui tähän arvontaan. Palkinnon lunastikin jo pääkaupunkiseudulla asuva perheenäiti. Hän kertoi, että usein on haasteita jaksaa huolehtia itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan kun lapsia on monta. Hierontahoito oli yksi arkea ilostuttavista asioista ja kyllä ne purentalihakset tarvitsivatkin lempeää hierontaa ja rentouttamista. Kiitos osallistujille ja pitäkää itsestänne ja terveydestänne hyvää huolta. Niin hyvää kuin se jokaisen arjessa on mahdollista!

Tammikuu 2020

Vuoden ensimmäinen arvonta koskee tällä kertaa lupauksia. Ehditkö ja pystytkö arkikiireiden lisäksi lupaamaan itsellesi, että kaksi kertaa päivässä harjaat hampaat, puhdistat hampaiden välipinnat joka ilta ja vältät naposteluja. Jokainen tekee itse itselleen lupauksia ja toisinaan ne pitää ja toisinaan ne ei pidä. Kerro mitä mielessä ja osallistu arvontaan.

Laita viestiä info(a)suunhyvinvointi.fi tai lähetä viestiä palautelomakkeen kautta. Tule mukaan suun hyvinvoinnin maailmaan!

  • kerro mitä olet itsellesi luvannut ja miten aiot toteuttaa asiat
Miten voisin auttaa sinua pysymään lupauksessi. Mikä sinua motivoi pysymään lupauksessa suun hyvinvoinnin hyväksi. Arvontavoittona kassillinen ksylitolituotteita. 

Arvonnan voitti Milanda Vantaalta. Hän lupasi ottaa itsensä hyvinvoinnin paremmin huomioon.


Joulukuu 2019

Uusimman blogitekstin mukaan laitetaan nyt pystyyn arvonta ajatuksena "mitä kerron eteenpäin suun hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä"! Kerro toiselle ihmiselle jotain mitä olet oppinut suun hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä. Kurkkaa jotain sivuluettelossa olevaa tekstiä ja kerro siitä eteenpäin. Ihan mitä vain ja ihan kenelle vain. Ketä haluaisit ilahduttaa pienellä tiedonmurusella jolla toisaalta on suuret vaikutukset arkeen ja ihmisen hyvinvointiin!

Laita sitten viestiä minulle info(at)suunhyvinvointi.fi osoitteeseen tai lähetä palautetta "palautelomakkeen" kautta. Kerro mitä olet oppinut, minkä tiedon jaoit eteenpäin ja kenelle. Tehdään sellainen virtuaalinen suun hyvinvointi-tapahtuma jolla voidaan näin joulun alla ilahduttaa ja jakaa hyvinvointietoutta eteenpäin. Pistäkää hyvä kiertämään!

  • kerro mitä olet oppinut ja minkä uuden tiedon jaoit eteenpäin ja miten hän suhtautui jakamaasi tietoon.
Tuttuun tapaan palkintona suunhoitotuotteita ja nyt ne yllärinä joululahjapaketissa! ps. marraskuun arvonta jäi välistä oman matkan ja työkiireiden vuoksi, mutta ei hätää, koitetaan tsempata ja eletään arkea pienten hyvin suunhoitotekojen kautta

Vuodenvaihteen arvonnan voittajat asuvat Lahdessa ja Kouvolassa. Onnea ja iloa uuteen vuoteen 2020!

Lokakuu 2019

Niin se syyskuu sujahti etten ehtinyt arvontaa laittamaan. Mutta tehdään tässä tulevassa lokakuussa niin, että kaksi voittaa. Lokakuun arvontaan voi osallistua laittamalla sähköpostia info(at)suunhyvinvointi.fi osoitteeseen. Kerro mitä tiedät energiajuomien, urheilujuomien ja virvoitusjuomien haitallisuudesta. Tehdään vähän gallupia siitä, miten paljon ihmiset yleensä tietävät energiajuomien, urheilujuomien ja virvoitusjuomien haitallisuudesta

  • mikä juoma on haitallinen ja miksi
  • mitä haittaa juomista on hampaille

Onko sinulla kokemusta siitä, mitä hampaille on tapahtunut kun on juotu paljon näitä juomia. Kerro omin sanoin mitä tiedät näistä juomista, miksi niitä juodaan, mitä hyötyä ja haittaa näistä juomista on. Tuttuun tapaan palkintona suunhoitotuotteita ja nyt jopa kaksinkappalein!

Lokakuun arvonnassa voitot menivät eri puolille Suomea jälleen kerran, onnea voittajille! Osallistuhan sinäkin seuraavaan arvontaan, tervetuloa mukaan tähän suun terveyteen ja sen hyvinvointiin vaikuttavaan arkeen ja arjen pieniin tekoihin!

Elokuu 2019

Kerro omasta hammashoitokokemuksestasi, mikä hammashoitokokemuksessa oli hyvää ja mitä olisit halunnut muuttaa hammashoitokokemuksessasi. Tarkoituksena on kerätä vinkkejä, kokemuksia ja ajatuksia juuri potilaslähtöisestä hammashoitokokemuksesta. On tärkeää saada ajatuksia ja tietoja siitä, mikä hammashoidossa on sellaista johon tulisi panostaa ja kiinnittää enemmän huomiota. 

Me hoidamme, kerro sinä miten haluat sen tapahtuvan. Koostan kokemuksistanne materiaalia jota työstetään oppimateriaaliksi sekä kootaan omaksi kokonaisuudeksi tälle sivustolle. Muistathan aina, että asiat käsitellään luottamuksellisesti ja nimettömästi

Elokuun arvonnan voitti Pinja. Pinjalla oli yhdessä mollamaijan kanssa mukava kokemus hammashoidosta. Ensin katsottiin yhdessä mollamaijan hampaita ja sitten Pinjan hampaita: "kaikki kunnossa"!

Heinäkuu 2019

Suunhyvinvointi.fi sivusto täytti tasan 1 vuoden, onnea 1 vuotias! Vuosisynttäreiden kunniaksi tule mukaan kertomaan mitä haluaisit sivustolta lukea, mitä haluat kuulla ja nähdä suunhyvinvointi.fi sivuilta.

> mitä haluaisit lukea näiltä suunhyvinvoinnin sivuilta

Arvonnan voittaja oli Hanna jolle lähti paketti juuri hänelle suunniteltuja suunhoitovälineitä.  Hanna halusi kuulla lisää bruksaamisesta ja sen mahdollista hoitovaihtoehdoista. Itse olen menossa Turkuun koulutuspäiville juurikin kuuntelemaan purentalihaksille suunnatusta hoidosta, joten tällainen sivu on tulossa.