Uusi toivekirjoitus: fibromyalgia!

16.07.2019

Olen lisännyt toivekirjoituksen fibromyalgiasta. Fibromyalgia on kipu- ja uupumusoireyhtymä. Uupuneena ei jaksa huolehtia kunnollisesta ravinnosta eikä suun hyvinvoinnista. Kun joka paikkaan sattuu ei jaksa eikä kykene miettimään terveellistä ravintoa. Napostelee eikä jaksa huolehtia päivittäisistä suun ja hampaiden puhdistamisista. Meistä jokainen tarvitsee tukea ja apua, ainakin ajoittain. On hyvin tärkeää, että fibromyalgiaa sairastava ymmärtää suun hyvinvoinnin tärkeyden ja sen, että suussa olevat tulehdukset vaikuttavat koko kehoon kokonaisvaltaisesti. On tärkeää ettei suussa ole tulehduksia. On tärkeää että hampaat ovat ehjät eikä niissä ole reikiä tai hammasytimen tulehduksia. On tärkeää, että ikenet ovat terveet ja puhtaat eikä ikenissä ole ientulehdusta (gingiviittiä) tai hampaiden kiinnityskudostulehdusta (parodontiittia). 

Pienet arjen ratkaisut ovat niitä, jotka kantavat pitkälle vaikka sattuu ja on uupunut. Kun leukanivelet särkevät ja sormet ovat kipeät, voi suun hyvinvoinnista huolehtiminen olla hankalaa. On kuitenkin hyvin tärkeää muistaa, että suun hyvinvoinnilla on merkitys koko kehon hyvinvoinnille. Pidetään siis itsestämme ja toisistamme hyvää huolta, jaetaan tietoa ja kannustusta! Ksylitolituotteiden sekä fluorin käyttäminen ovat erittäin tärkeitä suun hyvinvoinnin kannalta! Vuosittaiset hammastarkastukset ovat tärkeitä ja niiden tulisi kuulua ihan jokaisen meidän elämään!

Haluatko jakaa kokemuksiasi fibromyalgiasta. Sairastatko sitä itse tai olisiko sinulla vinkkejä sairauden hoitoon ja oireiden helpottamiseen. Laita viestiä niin jaetaan vinkit ja ideat kaikille. Ja jos toivot tukea, sitäkin saat kun laitat yhteydenottopyynnön!