Uusi palvelu; opiskelijan ohjaaminen eli tutorointi

08.12.2018

Päätin lähteä mukaan opiskeijaelämään opiskelijan tukemiseksi. Olisin itse tarvinnut opiskeluvuosinani 1990 - 1994 ammatti-ihmistä, jolta olisi voinut kysyä asioita silloin kun tuntui ettei mistään tullut mitään. Silloin kun työharjoittelusta ei tuntunut tulevan yhtään mitään. Opskelijakaverit olivat samassa tilanteessa eikä heiltä kehdannut kysyä asioita ettei leimautunut (omasta mielestä) huonoksi joka ei ymmärrä mitään.

Opettajilla ei ollut aikaa. Koin murheeni pieniksi ja mitättömiksi, mutta silti ne jumittivat opiskeluja. Valmistuin hyvillä arvosanoilla, mutta olisin silti halunnut purkaa tuntojani jollekin joka olisi ne ymmärtänyt. Tästä syystä päätin lähteä tutoriksi.

En vie opiskelijakaverin tai opettajan paikkaa, vaan haluan täydentää omalta osaamiseltani opiskelijan elämää. Laita viestiä kun jokin asia askarruttaa opiskeluissa, ammatissa, työharjoittelussa tai missä vain. Voimme viestiä tai tavata. Tiedän mitä on opiskella olemattomalla budjetilla. Tiedän, miltä tuntuu istua luennoilla joista ei ymmärrä mitään. Elämä heittää eteen asioita ja niistä jutteleminen kannattaa. Useimmiten asiat selviävät kun niistä kertoo ja niihin saa uudenlaista näkökulmaa. Mikään murhe tai harmi ei ole liian pieni, etteikö siitä voisi jutella.

Mutta tiedän sen, miltä tuntuu, kun osaset loksahtavat paikoilleen ja ammattitaito ja ammattiylpeys valtaa elämän ja tekemisen! Ota yhteytä!