Syksyiset terveiset

05.09.2020
suunhyvinvointi.fi
suunhyvinvointi.fi

Koulun, töiden ja muun arjen sujumiseen vaikuttaa myös jokaisen oma hyvinvointi. Miten jaksaa arjessa ja sen toimissa. Joskus se voi olla uuvuttavaa ja arjesta täytyy tehdä sujuvampi.

Täytyy tehdä muutoksia omassa ajattelussa ja omassa tekemisessä. Muutosten tekemisen näkeminen voi olla joskus hankalaa ja joskus vain toinen ihminen näkee sen. Toinen voi nähdä että pienillä asioilla voisi tehdä arjesta helpomman ja joustavamman. Joskus siihen tarvitaan ammattilainen ja joskus muutostarpeen voi nähdä ystävä.

Toivon, että jokaisella olisi sellainen läheinen joka uskaltaisi sanoa että "nyt et enää jaksa tällä tavalla, kokeillaan yhdessä jotain muuta". Pidin terveyskasvatustilaisuutta nuorille ja heiltä tuli monta hyvää kysymystä arjen sujuvoittamiseksi. Saako syödä makeaa? Saa syödä kunhan se arvostetaan harvinaiseksi herkuksi joka ei kuulu jokapäiväiseen elämiseen.

Arjen sujumiseksi voi tehdä pieniä muutoksia, esim. hampaan kiilteen kovettamiseksi voi hammastahnan jättää yöksi suuhun jolloin fluori ehtii vaikuttamaan koko yön ajan. Energiajuoman juominen kannattaa tehdä ruokailujen yhteydessä ja samalla kerralla niin, ettei siemaile juomaa jatkuvasti, eli muistetaan ne happohyökkäyskerrat jotka hampaat kestävät; 5 - 6 kertaa. Herkkujakin saa syödä kunhan pitää ne herkkuhetkinä.

Pieniä juttuja joista voi tulla arjessa helpottavia isoja asioita.  Kysy, ole rohkea ja kerro!