Onko suunhoito oikeasti tärkeää?

19.08.2018

Jouduin oikeasti miettimään tätä kysymystä kun se minulle arvovaltaisesti esitettiin. Mietin ja pohdin, koska itsellekin tuli jo sellainen fiilis, että noh, ei kait se ole kun arvovaltataho niin kysymyksenäkin esittää...

Tuli mieleen, että onkohan se vaan harjausta ja tahnausta, ei muuta kummempaa... Kunnes taas löysin itsestäni sen ponnen joka siellä oikeasti on vaikka joskus se kyseenalaistetaankin.

Kyllä! Suunhoito on tärkeää! Ihminen syntyy imurefleksin kanssa, opettelee syömään, puhumaan, nauramaan, kommunikoimaan, suutelemaan, itkemään ja raivoamaan... Millä ihminen kommunikoi jos ei ääntä tule tai suu ei toimi. Viittomakieli toimii suun tavoin, on tärkeää että ihminen pystyy kommunikoimaan. Suu on ensiarvoisen tärkeää pitää kunnossa ja hyvissä voimissa!

Ja kun ihmisen puhe- tai nielemiskyky menetetään, ihminen on melkoisen avuton... Miettikää miltä ruoka maistuu kun sitä ei maistahaista kun on nuha, aika ankeaa on. Ja kun hammasta särkee, tulee koko ihmisestä toimintakyvytön.

Ihan sama mikä paikka on kipeä, kyllä se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisen elämään. Ei kehossa ole tilaa tai toimintoa jonka voisi sanoa olevan ns. tarpeeton, kyllä ihmisestä täytyy pitää kokonaisvaltisesti huolta!!

Onko suunhoito sitten oikeasti tärkeää?

No kyllä se on!