Kun opinnot, harrastukset ja työt ovat netissä, voi arjen pimeys ja harmaus jo väsyttää

26.10.2020

Maa valmistautuu talveen ja kylmää. Se vähän kuin kuulukin asiaan kärvistellä kylmemmässäkin säässä. Lämpimät ajatukset ja pienet teot kuitenkin lämmittävät mukavasti muuten kylmää päivää.

"Katson peiliin ja pidän näkemästäni!" sanoi joku fiksu ihminen. Kun katselee vaatemainoksia näkee kuinka nämä uudet vaatteet saavat ihmisen kukoistamaan ja onnelliseksi. Ainakin hetkeksi ja lopulta kaappi on niin täynnä uusia ihanuuksia ettei juuri "sitä tiettyä"  tredikästä vaatetta sieltä enää edes löydä. 

Samaa suun hyvinvoinnin maailmassa. Pese tällä ja pese näin, ole pesemättä, syö sitä ja juo tätä ja hampaat kiiltää ja kiittää kauniisti. Maailma on kuitenkin ihan pullollaan erilaisia tahnoja, harjoja ja suuvesiä. Mutta miten ne vaikuttavat suun terveyttä edistävästi, hhhmmm... kukaan ei tiedä.

suunyvinvointi.fi
suunyvinvointi.fi

Hampailla ja ikenillä ei ole aavistustakaan siitä, mitä tököttiä sinne suuhun laitetaan. Vaikka monet eivät olekaan vahingoittavia aineita, esimerkiksi ne voivat sisältää vain makuaineita ja saippuaa joka tekee niistä tahnoista tehottomia ilman fluoria.

Saippua voi olla erittäin vahvaa suun limakalvoille ja ärsyttää niitä.  Hammastahnassa pitää olla fluoria, se pitää lukea siinä tuubissa. Harjoja on erilaisia mutta sen käyttö ja käyttötekniikka pitää olla myös hallusssa.

Hampaiden välipintoja ei ole mahdollista puhdistaa kuin mekaanisesi, eli käytä hammastikkua, hammaslankaa tai hampaiden väliharjaa. Jos vain peset, jätät matematiikin perusteiden mukaan 50 % suusta likaiseksi. Ei niin kiva juttu...

Käy kurkkaaamassa osio "suun omahoito", sieltä saa lisätietoja, Marja