Mitä sinulle kuuluu?

19.10.2018

Mitä sinulle kuuluu? Ketkä ja mitkä ovat ne sinun voimavarasi tässä arjessa ja juhlassa? Mikä saa juuri sinut hoitamaan itseäsi ja kehosi arvoisellansa tavalla? Jokaisella on omat keinonsa joiden kanssa ja avulla tätä arkea eletään ja jaetaan. Muistathan myös heitä joilla omat keinot ovat vähässä.

Heitä on jokaisen ympärillä ja lähellä, heidät huomataan tai he ovat huomaamattomia. Kysy vieressä olijalta; mitä sinulle kuuluu!?

Voit olla juuri se pieni hetki ja viivästys joka saa toisen jaksamaan. Kun voimavarat ovat vähissä, vähyyden huomaa myös suun hoidossa ja suun hyvinvoinnissa. Napostellaan. Ei pestä hampaita hammasvälien puhdistuksesta puhumattakaan. Nuuskataan ja tupakoidaan. Syödään sokeria niin että narskunta kuuluu. Ehkä juuri sinä voit olla se jonka läsnäolo juuri sillä hetkellä saa toisen jaksamaan ja huomaamaan itsensä ja tarpeensa.

Älä jätä yksin. Älä jää yksin. Älä tuomitse. Ole läsnä. Suun hyvinvointi on meidän jokaisen asia. Suun hyvinvoinnista huolehtiminen on niitä ensimmäisiä asioita joista ihminen laistaa kun voimavarat ovat vähissä. Ole ja anna toisen olla, auta ja ota apu vastaan. Hyvää viikonloppua!