Maitsikka!

02.10.2018
suunhyvinvointi.fi
suunhyvinvointi.fi

Tässäpä kuva hienosta maitohampaasta! Maitohammas roikuskeli 20-vuotiaan nuoren ikenessä josta se nätisti nappastiin pois. Maitohampaan tilalle ei ollut tulossa pysyvää hammasta, joten tässä tapauksessa hammaskaareen jää aukko. Useimmiten aukosta ei ole mitään haittaa, edes esteettistä, joten kaikki siis hyvin.

Kuvan hampaasta huomaa hyvin sen, että hampaiden välipintoja ei ole puhdistettu, jolloin hampaiden väliin, tämän hampaan välipinnalle on muodostunut reikä! Pyöreä musta aukko joka on täynnänsä kariesbakteereita. Ja koska karies on tartuntatauti, on myös naapurihampaat vaarassa karioitua eli naapurihampaisiin voi tulla reiät.

suunhyvinvointi.fi
suunhyvinvointi.fi

Maitohammas putoaa yleensä suusta silloin, kun sen alla kasvava pysyvä hammas puhkeaa. Maitohampaan juuret resorboituvat, eli häviävät jolloin kruunu jää jäljelle ja useimmiten se itsestään lähtee irti.

Tästä alemmasta kuvasta näkee myös sen, että kariesbakteerit ovat tehneet reiän hampaan kiilteen ja hammasluun läpi hampaan sisälle.

Muista siis harjata hyvin 1. maitohampaat sekä 2. pysyvät hampaat, 3. hampaiden kaikki pinnat sekä myös 4. hampaiden välipinnat!

Napostelut ja limujen litkimiset kuriin!