Lentopelko

24.08.2018

Olen vasta vanhemmiten alkanut pelkäämään kaikenlaisia asioita, kuten nyt tätä lentämistä... Mietin, että miksi se on niin kamalaa. Jos kone tippuukin, ei tarvitse jäädä miettimään sattuuko pitkäksikin aikaa, onko kipuja ja miten tästä selvitä eteenpäin. Silti lentäminen pelottaa.

Lentoemäntä oli ihana! Sanoin koneeseen astuessa "tämä on kamalin paikka minkä tiedän, pelkään ja inhoan lentämistä!" Lentoemäntä oli takuulla kuullut tuon aiemminkin koska hymyili ja totesi, että tämä on maailman paras paikka ja rakastaa työtään. Joo, niin minäkin! Halusin sanoa tuon "maailman kamalin paikka" koska halusin tietää miten siihen reagoidaan. Tuo lause on niiiiin tuttu tässä hammashoitohuoneen ovella ja mietinkin, että oma lentopelko lähtee varmaankin siitä tunteesta, ettei voi itse hallinnoida mitä tapahtuu vaan lentokapteeni päättää miten mun elämä etenee.

Sama varmasti tässä hammashoitotuolissakin, joku muu päättää mitä tapahtuu. Itse jää vain lentokapteenin taitojen varaan samalla tavalla kuin hammaslääkäri / suuhygienisti päättää mitä pitää tehdä. Tunne on takuulla samanlainen.

suunhyvinvointi.fi
suunhyvinvointi.fi

Takaisin kotiin lentäminen oli jo helpompaa, tiesin, että saan tarvittaessa tsemppausapua lentoemänniltä. Myös hammashoito on aina helmpompaa kun on jo käynyt muutaman kerran. Huomaa, että "okei, onhan tää ihan jees, vaikka muut päättää mun puolesta mitä mulle tehdään, ei mulle tehdä mitään pahaa ja musta takuulla huolehditaan parhaalla mahdollisella tavalla!"