Lääkehoidon osaaminen

02.12.2018

Muista käydä kurkkaamassa Facesta näiden sivujen sivut: Suunhyvinvointi.fi. Siellä on ajankohtaisia aiheita suunhoidosta ja suun hyvinvoinnista. Ja jos haluat tietää jostain aiheesta lisää, laita viestiä info@suunhyvinvointi.fi, niin kirjoitan siitä sinulle lisää.

Tämän koko syksyn kestävä ammatillinen kurssi oli; Lääkehoidon osaamisen päivitys ns. LOve-kurssin ja tenttien kautta. Lääkehoidon osalta päivitin tiedot lääkehoidon teoriasta, lääkelaskujen laskemisesta sekä "pääasiassa keskushermostoon vaikuttavista" PKV-lääkkeistä. Määrään työssäni tiettyjä käsikauppalääkkeitä, joten on todella tärkeää tietää lääkkeistä ja niiden käyttämisestä ja määräämisestä. Monet potilaat myös käyttävät erilaisia reseptilääkkeitä, joten on hyvin tärkeää tietää näistäkin lääkkeistä ja niiden käyttämisestä.

Lääkehoidon osaaminen -tentti tulee suorittaa viiden vuoden välein. Samalla tavalla kuin suuhygienistien lakisääteinen "röntgenpäivitys", jossa saa uusinta tietoa niin lakisääteisistä muutoksista kuin käytännöistäkin. Tämän kurssin suoritin Suun Terveys 2018 koulutustapahtumassa.

Lääkelaskuja jouduin hetken aikaa miettimään ja laskemaan, mutta kun sekin asia loksahti kohdilleen, oli helppo laskea lääkelaskutkin. Teorioita tankkasin hetken enemmän, mutta se tieto mikä sieltä taas omaan elämään tuli, oli huikea. Nyt pitää vielä antaa pistosnäytteet ihon alle ja lihakseen pistämisestä. Mutta se käy helposti kun on jo hankkinut puudutusluvan, pistäminen on samanlaista kun sen tekee samanlaisten sääntöjen mukaan!