Uusintajuurihoito

22.02.2019
Vaikka olen tehnyt tätä työtä jo melkeistä 25 vuotta, mun hoitohistoriaan ei ole kuulunut montakaan juurihoidon purkua. Mutta tälle viikolle niitä osui kaksi. Eli se tarkoittaa sitä, että jo tehty juurihoito puretaan ja tehdään uudestaan. Juurihoidon purkamiselle pitää aina olla jokin syy ja se on useimmiten tulehdus leukaluussa juurenkärkien alueella ja/tai särky. Juurihoidossa hampaan sisälle laitetaan kuvassa olevia guttaperkkatäyttönastoja sekä täyteainetta. Juurihoidon uusimisessa vanhat täytteet otetaan pois, lääkitään ja laitetaan uudet täytteet hampaan sisälle. Olen kirjoittanut enemmän juurihoidosta kohdassa "tutkimuksia ja toimenpiteitä".
suunhyvinvointi.fi
suunhyvinvointi.fi

Juurihoidon tarkoituksena on poistaa tulehtuneet hermot ja verisuonet. Mutta hammas on usein monimutkainen kokonaisuus eikä kaikkia sivukanavia välttämättä löydy jolloin hammas voi jatkaa oireilua esim. särkynä. Tarkoitus on aina saada kipu pois ja saada säilytettyä hammas hammasrivistössä. Juurihoidon syynä voi olla bakteeriperäinen karies-tulehdus tai trauma, jolloin hammas on kolahtanut iskusta niin lujasti, että hampaaseen kehittyy kivulias inflammaatio, eli tulehdus ilman bakteereita.

Iloista helmikuuta ja peskää hampaita ilolla ja langatkaa hampaiden väipintoja huolella! Uusimpien tutkimusten mukaan ympäri kehoa leviävät suun bakteerit aiheuttavat vakaviakin sairauksia, joten pidetään suut puhtaina!