Juurihoidetun hampaan kestävyys

04.09.2018

Juurihoidossa oleva sekä jo juurihoidettu hammas on todella usein heikompi hammas. Heikompi kuin terve ja juurihoitamaton hammas. Se johtuu siitä, että hampaan sisällä olevat verisuonet ja hermot on poistettu eikä mikään ravitse hammasta ja pidä sitä vahvana.

Se on kuin metsässä oleva kelopuu, pystyssä mutta muuten eloton.

Se siis lohkeaa helpommin ja usein se jopa halkeaa niin, että se pitää poistaa kokonaan. Kun hammas menee juurihoitoon, juurihoito pitäisi tehdä mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman pian valmiiksi. Vasta sitten, kun hampaan ontto sisus on täytetty guttaperkkanastalla ja hammas on paikattu pysyvällä materiaalilla, se voi olla kestävämpi kuin vain pelkällä lääketäytteellä oleva hammas.

suunhyvinvointi.fi
suunhyvinvointi.fi

Tässä kuvassa on hammas johon aloitettiin juurihoito viime vuoden joulukuussa. Se oli lääketäytteellä tähän päivään saakka. Se piti täyttää ja paikata kestävällä materiaalilla, mutta hammas olikin haljennut ja se piti poistaa. Tässä se monena palana, se oli haljennut melkoisen moneen osaan. Syy juurihoidon pitkittymiseen oli potilaan kertoman mukaan: "no en mä ajatellut että tämä on tärkeää".