Hyvää Maailman Tupakoimaton -päivää 31.5.23

31.05.2023

Teknisten ongelmien jälkeen kaikki taas toimii. Se onkin sitten jo koittanut kevät ja huomenna alkaa jo kesä. Tänään vietetään Maailman Tupakoimaton -päivää ja jaetaan informaatiota tupakan, nuuskan ja muiden nikotiinituotteiden haitallisuudesta. Tosi monet jo varmasti tietävätkin miten nuo aineet vaikuttavat suun ja koko kehon terveyteen.

https://www.who.int/campaigns/world-no-tobacco-day

Suu onkin ensimmäinen joka aloittaa ruoansulatuskanavan toiminnan ja sitä kautta nuo aineet levittäytyvät koko kehoon. Useinkaan ei ajatella että nuuskasylkeä niellään ja se kiertää koko kehon verisuoniston supistamalla verisuonia niin ettei happi kunnolla veressä kulje. Sen vuoksi mm. sisäelimet, iho ja aivot eivät saa kunnolla happea. Tupakan savu vedetään keuhkoihin ja sitä kautta se vaikuttaa keuhkojen toimintaan ja terveyteen sekä tietenkin koko kehon terveyteen.

Erilaiset leikkaukset ja haavat paranevat huonommin koska verenkierto ei haavassa kunnolla toimi. Vietetään tänään tupakoimattomuuspäivää, edes tämän päivän!

Lopettamisen auttamisessa on paljon erilaisia tuotteita ja koko hoitohenkilökunta varmasti auttaa pääsemaan irti nikotiinista ja muista aineista. Tupakkatuotteet tuhoavat kehosi!

https://www.lumoral.fi/blogs/uutiset/tupakointi-on-riski-suunterveydelle-kaikki-tupakan-muodot-ovat-terveydelle-yhta-haitallisia