Hyvää kevättä!

09.04.2020
suunhyvinvointi.fi
suunhyvinvointi.fi

Kaikesta huolimatta luonto on herännyt kevääseen ja lupaus tulevasta hämmentää mielen jos toisenkin. Miten nauttia keväästä ja sen luonnonantimista kun mitään ei saa tehdä eikä mihinkään saa mennä.

Itse olen ollut suuhygienistin ja hammashoitajan työssäni normaalisti. Potilaat on kaikki peruutettu ja vain särky- ja tapaturmapotilaat hoidetaan. Ketään ei jätetä hoitamatta silloin kun on tarve ja omat suojavarusteet sekä hoitohuoneen suojaaminen ovat kunnia-asioita. Töitä tehdään rauhallisesti ja annetaan aikaa suojausten laittamiseen ja niiden purkamiseen asianmukaisesti. Olen onnekas että meillä on tarpeeksi suojavarusteita potilaiden hoitamiseen. Kun tilasin meille tuotteita ja tarvikkeita ei koronapandemiaa vielä ollut.

Pandemian puhkeamisen jälkeen suojavarusteita on saanut vain muutamia, kaikkia ei ollenkaan. Työssäni käytän kertakäyttöistä leikkaus-salin myssyä, kahta erilaista suusuojaa, suojalaseja, visiiriä, leikkaus-salin takkia sekä laadukkaita kertakäyttöhanskoja joita vaihdetaan usein ihan jo toimenpiteen aikana jos tarvetta. Hoitohuoneen ja kaikkien laitteiden puhdistamiseen riittää aineita ja tuotteita eikä meillä ole hätäpäivää.

Jouduin kuitenkin käymään toissapäivänä Helsingin keskustassa. Suusuojasta ja turvallisesta liikkumisesta huolimatta jännitti ja tuli vähän pakokauhuakin kun käveli melkoisen autiossa pääkaupungissa. Halusin nopeasti kotiin ja arvostan suunnattomasti ihmisiä jotka jaksavat päivästä toiseen kantaa sen vastuun joka hänelle on annettu.

Pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta, sillä varomattomuus voi koitua sekä omaksi että toisen kohtaloksi