Elokuuta mennään ja omenakausikin on parhaimmillaan

22.08.2020
suunhyvinvointi.fi
suunhyvinvointi.fi

Nautitaan tästä loppukesästä ja sen antamasta sadosta! "Happamia sanoi kettu kun pihlajanmarjoja söi!" ja sitä ne ovat. Jos vihloo epämääräisesti silloin tällöin, syynä voi olla happamat herkut. Herukat, omenat ja muut luonnonherkut ovat ihan parhaita, mutta voivat olla hyvinkin happamia. Nautitaan niistä, tehdään hilloja ja omenapiirakkaa. Laitetaan puuroon ja nautitaan! Muistetaan sitten vielä aamuin ja illoin fluorihammastahna ja ruokailujen / napostelujen jälkeen ksylitolipurkka.

Ja kun lomat ovat ohi ja arki astuu kuvioihin, on taas hyvä pysähtyä oman terveyden ääreen ja muistaa hampaiden ja suun hyvinvointi. Hampaat kestävät 5 - 6 syömiskertaa päivässä; aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Plus ehkä kerran jotain siinä välissä. Napostelu vaikka luonnonantimien kanssa kannattaa yhdistää ruokailukertojen jälkiruokiin. Ja fluori ja ksylitoli mukaan päivittäiseen hyvinvointiin.

Näin etätöiden aikaan voi olla houkutus napostella vähän väliä, mutta valitettavasti hampaat eivät sitä kestä. Kuten ei muukaan terveys kestä ylenpalttista alkoholin käyttöä tupakoinnista ja nuuskan käytöstä puhumattakaan. Ollaan ja nautitaan loppukesästä ja suunnataan katse tulevaisuuteen!