Nikotiinia? Kiitos ei!

27.08.2021

Nikotiinia on tupakassa, nuuskassa ja sähkötupakassa. Nikotiini on erittäin haitallista ja se vaikuttaa negatiivisesti koko elimistöön - ja tietenkin suun hyvinvointiin, sillä suunhan kautta se nikotiini kehoon viedään. Jos vain voit, vastaa "kiitos ei!" silloin kun joku sitä tarjoaa. Jopa siinäkin tapauksessa, kun oma mieli haluaisi nikotiinia niinkin vahvasti, että tuntuu, ettei pysty mihinkään ilman sitä.

Vain nikotiini piristää, rentouttaa ja tekee hyvän olon? No ei!

Kun nikotiinia alkaa tekemään mieli, etsii helpotusta joko tupakasta tai nuuskasta. Ja se tuntuu piristävän, mutta asia ei oikeasti ole niin. Se tunne tulee vain siitä, että nikotiini lievittää vieroitusoireita, joihin se itse alunperinkin on syypää.

suunhyvinvointi.fi
suunhyvinvointi.fi
Tupakan nikotiini leviää kehoon samalla tavalla kuin nuuskankin nikotiini. Nikotiini vaikuttaa kehossa päästä varpaisiin, kädestä käteen ja jalasta jalkaan. Kaikki sillä välillä kärsii sen aiheuttamasta veren hapen vajauksesta, ja sitten kun sitä taas kehoon vie, vieroitusoireet häviävät.


Muista, että nikotiini ja muut haitalliset aineet supistavat verisuonia eikä keho rentoudu ja palaudu niinkuin pitäisi. Kaikenlaiset verenkiertohäiriöt vaurioittavat kehoa ja sen toimintaa. Nikotiinista vieroittautuminen voi olla,  ja usein onkin, todella vaikeaa. Mutta loppupeleissä: se on oma, ihan ikioma, päätös!

Etsi netistä tupakan ja nuuskan vieroitusoireista, tupakasta, nuuskasta ja sähkötupakasta. Ohessa osoitteita joita klikkaamalla pääset jo sanoista tekoihin, https://www.filha.fi/tupakka-ja-nikotiini/,https://www.kaypahoito.fi/nix00259,  https://paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/pikatieto/tupakka,  https://stumppi.fi/nain-lopetat-tupakoinnin/nuuska/,https://sydan.fi/fakta/tupakoinnin-ja-alkoholin-vaikutukset-suun-ja-sydamen-sairauksiin/